Cum va fi VREMEA până pe 5 mai în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 22 APRILIE – 5 MAI 2024

MOLDOVA

În prima săptămână, în intervalul 22 – 28 aprilie, temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 22 de grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În restul intervalului de prognoză, se estimează medii ale maximelor cuprinse între 20 și 24 de grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în intervalul 30 aprilie – 2 mai.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, în prima săptămână minimele se vor încadra între 2 și 7 grade, iar ulterior datei de 28 aprilie, temperatura aerului va crește ușor spre minime ce se vor situa în jurul a 10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare în intervalul 22 -27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

LA MUNTE

Intervalul 22 – 26 aprilie va fi caracterizat de alternanțe termice semnificative, astfel încât se estimează valori medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 4 și 9 grade.

Ulterior, în perioada 26 aprilie – 2 mai, vremea se va încălzi treptat, spre valori medii ale temperaturilor maxime de 12…13 grade.

Până la sfârșitul intervalului de prognoză, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 10 grade.

În ceea ce privește regimul termic nocturn, în intervalul 22 -27 aprilie, valorile termice minime se vor încadra între -2 și 1 grad, iar ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va crește ușor, spre minime în jurul a 6 grade.

În ultimele două nopți ale intervalului (4 și 5 mai) minimele vor scădea ușor până spre 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 22 -27 aprilie și din nou spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE