Cum va fi VREMEA până pe 4 septembrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 22 AUGUST – 4 SEPTEMBRIE 

MOLDOVA

Vremea călduroasă, cu valori termice mult peste cele climatologic specifice va predomina în mare parte din interval, astfel că media maximelor va fi de 30…34 de grade, iar în sudul regiunii vor fi şi zile caniculare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Şi temperaturile nocturne se vor situa peste cele obişnuite perioadei, respectiv minime de 16…19 grade, mediat regional.

Pentru primele zile de septembrie sunt estimate valori termice în scădere, dar care se vor menţine totuşi peste normele perioadei.

Regimul pluvimetric se va menţine deficitar în tot intervalul, doar în prima zi şi în perioada 31 august – 1 septembrie urmând a fi averse locale, dar numai izolat cantităţi de apă mai însemnate.

LA MUNTE

În cea mai mare parte a intervalului, va predomina o vreme caldă, cu valori peste cele normale, respectiv medii ale maximelor de 18…25 de grade, mai ridicate la altitudini mai joase în perioada 25-31 august, iar ale minimelor de 8…15 grade.

O posibilă răcorire a vremii este estimată pentru începutul lunii septembrie, dar şi atunci temperaturile vor depăşi în general mediile multianuale.

La începutul perioadei de referinţă (22-24 august), pe arii extinse vor fi averse şi se vor acumula local cantităţi de apă mai însemnate.

Probabilitatea de ploaie va creşte din nou după data de 31 august

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE