Cum va fi VREMEA până pe 4 februarie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 22 IANUARIE – 04 FEBRUARIE 2024

MOLDOVA

Pornind de la medii în jurul a 1 grad în prima zi a intervalului, maximele vor crește treptat până spre 7…8 grade în ziua 25 ianuarie, apoi vor scădea spre medii în jurul a 3 grade, valoare ce va fi de interes pentru intervalul 26-30 ianuarie.

După ziua de 30 ianuarie, vremea va intra într-un proces de încălzire ușoară ce se va concretiza prin înregistrarea unor valori maxime medii de 7…8 grade, la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Minimele vor crește de la medii în jurul a -6 grade în primele două nopți ale intervalului, până spre 0 grade în 26 ianuarie.

Ulterior nopții de 26 ianuarie, intervalul 27-30 ianuarie va fi caracterizat de alternanțe termice, minimele urmând a se încadra între -3 și -1 grad.

După data de 30 ianuarie minimele vor crește treptat, urmând ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se atingă 0 grade, în medie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul 25-28 ianuarie.

LA MUNTE

Maximele vor scădea de la medii în jurul a 0 grade în prima zi a intervalului până spre -5 grade în ziua de 26 ianuarie, apoi vor crește din nou până spre 0 grade în 31 ianuarie, valoare ce ulterior se va menține de interes până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

În intervalul 22-25 ianuarie minimele vor fi cuprinse între -10 și -4 grade, cea mai rece noapte fiind prima noapte din interval.

Ulterior nopții de 25 ianuarie, minimele vor coborî până spre -9 grade, în medie în 28 ianuarie, apoi până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză vor crește la valori medii în jurul a -4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în intervalul 25-29 ianuarie, apoi din nou după ziua de 2 februarie.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE