Cum va fi VREMEA până pe 4 decembrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 21 NOIEMBRIE – 04 DECEMBRIE 2022

MOLDOVA

De la o vreme mai rece decât în mod normal în prima zi a intervalului, când media temperaturilor maxime va fi de numai 2..3 grade se va ajunge la valori termice peste mediile multianuale în jurul a 10 grade în zilele de 23 și 24 noiembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ulterior, tendința va fi de răcire treptată, astfel că, la finalul lunii noiembrie valorile termice diurne vor fi în medie de 4…5 grade, iar la început de decembrie în jurul a 2 grade.

Valorile nocturne vor oscila între -2 și 4 grade în prima săptămână, iar în a doua săptămână sunt estimate temperaturi în general negative, la o medie de -2 grade.

La nivelul acestei regiuni vor mai fi intervale în care se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai ridicată în 24 și 25 noiembrie și în jurul datei de 28 noiembrie

LA MUNTE

De la valori termice diurne în medie de 0 grade în prima zi, se va încălzi ușor până la 5…6 grade în 23 noiembrie, iar ulterior se va reveni la o medie pentru întreaga zonă în jur de 0 grade.

Valorile termice nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, astfel în prima noapte se va înregistra o medie de -4 grade, iar în 23 și 24 noiembrie va fi de 0 grade, apoi sunt estimate minime de -5…-4 grade.

Probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE