Cum va fi VREMEA până pe 30 ianuarie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 17 – 30 IANUARIE 2022

MOLDOVA

În prima saptămână vor fi alternațe termice, astfel că la nivelul regiunii, în 17 și 20 ianuarie se vor atinge maxime de 5…6 grade, iar în restul zilelor, acestea se vor situa între -2 și 2 grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După 23 ianuarie sunt estimate temperaturi diurne în creștere ușoară, ce vor atinge 3…4 grade spre finalul lunii.

Temperaturile minime vor fi în medie, cuprinse între -5…-2 grade, valori mai scăzute, de -8…-6 grade, fiind posibile în zilele de 22 și 23 ianuarie.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi relativ ridicată în cea mai mare parte a intervalului.

LA MUNTE

În perioada 17 – 23 ianuarie vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi în timpul nopților și dimineților; maximele termice la nivelul zonei vor oscila între -11 și -5 grade, iar minimele se vor situa, în medie între -15 și -9 grade.

În ultima săptămână din ianuarie se va reveni la un regim termic, în general apropiat de normal, respectiv, o medie a maximelor de -6…-4 grade și minime în jurul valorii de -10 grade.

Temporar se vor semnala precipitații, cu o probabilitate mai mare în prima zi a intervalului, când izolat cantitățile de apă vor fi însemnate în zilele de 20 și 21 ianuarie și după data de 27 ianuarie.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE