Cum va fi VREMEA până pe 29 octombrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 16 – 29 OCTOMBRIE 2023

MOLDOVA

Prima săptămână de prognoză va debuta cu valori termice ușor sub cele normale, astfel încât media maximelor se va situa în jurul a 14 grade, iar cea a minimelor va fi de 2…3 grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată.

Prin urmare, în ziua de 20 octombrie media maximelor va tinde spre 20…22 de grade, iar cea a minimelor spre 8…10 grade.

Pentru zilele de 21 și 22 octombrie gradul de împrăștiere al regimului termic va fi foarte mare, ecartul mediu al maximelor fiind estimat între 12…20 de grade, iar cel al minimelor între 4…10 grade.

Ulterior, pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu medii ale maximelor de 14…16 grade și ale minimelor de 6…8 grade.

Temporar, după data de 19 octombrie, va ploua aproape în fiecare zi.

LA MUNTE

În zilele de 16 și 17 octombrie, vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, astfel încât media maximelor va fi 4…6 grade, iar cea a minimelor de -2…0 grade.

La altitudini de peste 2000 m, valorile medii ale minimelor vor fi mai scăzute, spre -7…-3 grade.

Apoi, temperatura aerului va avea o tendință de creștere treptată, astfel încât în zilele de 20 și 21 octombrie vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit, cu medii ale maximelor în general de 14…16 de grade și ale minimelor de 6…8 grade.

Ulterior, vremea se va răci din nou, iar pentru a doua săptămână de referință sunt estimate temperaturi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime de 8…10 de grade și minime de 2…4 grade, în medie regională.

După data de 19 octombrie și până la finalul intervalului de referință, temporar se vor semnala precipitații.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE