Cum va fi VREMEA până pe 29 ianuarie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 16 – 29 IANUARIE 2023

MOLDOVA

La începutul intervalului, vremea va fi în încălzire accentuată, astfel că valorile de temperatură vor fi semnificativ mai ridicate decât cele normale în luna ianuarie, cu medii ale maximelor de 6…13 grade (chiar mai mari în data de 18 ianuarie) și ale minimelor de 0…6 grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din data de 23 ianuarie, temperaturile vor fi în scădere, dar în general se vor situa tot peste cele climatologic specifice, fiind estimate valori diurne de 1…4 grade și nocturne de -6…-2 grade, mediat regional.

Între 17 și 19 ianuarie, pe areale restrânse va ploua slab, iar pentru perioada 20-23 ianuarie sunt estimate precipitații locale, mixte.

Din 24 ianuarie, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

LA MUNTE

Până în data de 20 ianuarie, regimul termic va fi caracterizat de valori semnificativ mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă din an, astfel că se vor înregistra maxime de 2…9 grade și minime de -3…3 grade, mai mici doar la peste 1800 m altitudine.

Ulterior, vremea se va răci, iar până la finalul intervalului de referință vor alterna zilele cu temperaturi apropiate de normal, în special pe creste, cu zile în care vor fi valori ușor peste cele specifice lunii ianuarie.

În perioada 17-22 ianuarie, vor fi precipitații în cea mai mare parte a zonei montane și local, cu precădere în masivele vestice și sud-vestice, se vor înregistra cantități de apă însemnate; la început vor fi mai ales ploi și lapoviță, cu ninsoare doar la altitudini foarte mari, apoi vor predomina ninsorile.

În cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru precipitații va fi mai scăzută.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE