Cum va fi VREMEA până pe 28 aprilie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 15 – 28 APRILIE 2024

MOLDOVA

Vremea va fi extrem de caldă luni și marți (15 și 16 aprilie), cu temperaturi maxime cuprinse în general între 28 și 31 de grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În 17 aprilie răcirea vremii va fi accentuată în partea nordică a regiunii, apoi se va resimți în toată zona, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea la 12…13 grade, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13…15 grade.

În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade.

Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 12…13 grade în primele nopți, va scădea până la 2…3 grade în 20 aprilie, apoi va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 6…8 grade la finalul intervalului.

Vor fi ploi în zilele de 17 și 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt probabile și după data de 21 aprilie.

LA MUNTE

În primele două zile din interval, valorile termice vor fi cu mult peste normalul climatologic, cu o medie a temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană de 18…20 de grade și minime în general de 6…8 grade.

Scăderea de temperatură va fi accentuată în zilele următoare, astfel încât vremea va deveni rece în perioada 18 – 22 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 2…4 grade, iar a celor minime de -4…-2 grade.

Spre finalul lunii tendința va fi de încălzire ușoară și treptată spre valori maxime ce vor atinge o medie de 10 grade și minime de 2…3 grade.

Vor fi precipitații (ploi, dar și precipitații mixte îndeosebi în zona înaltă) în zilele de 17, 18 și 19 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată și în restul intervalului.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE