Cum va fi VREMEA până pe 25 decembrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 12 – 25 DECEMBRIE 2022

MOLDOVA

Intervalul celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizat de oscilații termice semnificative, perioadele reci alternând cu cele mai calde.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, în 13-14 decembrie și între 18 și 20 decembrie, vor fi medii ale maximelor de 0…3 grade și ale minimelor de -8…-4 grade, valori de altfel normale pentru această regiune în luna decembrie.

În restul timpului se vor înregistra temperaturi în general peste cele climatologic specifice, valorile cele mai ridicate fiind estimate în zilele de 15 și 16 decembrie, cu 6…11 grade ziua și 0…4 grade noaptea, mediat regional.

În perioada 16 -18 decembrie, va crește probabilitatea pentru precipitații – predominant ploi la început, apoi și ninsori. În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe, vor fi posibile trecător și pe spații mici.

LA MUNTE

Intervalul celor două săptămâni de prognoză va fi caracterizat de alternața perioadelor de vreme rece cu cele mai calde decât în mod obișnuit.

Astfel, cel mai frig va fi în primele zile și în perioada 18-20 decembrie când vor fi medii ale maximelor de -8…-2 grade și ale minimelor de -15…-9 grade.

În restul timpului se vor înregistra temperaturi ușor peste cele normale în această lună, cele mai ridicate valori fiind estimate între 15 și 17 decembrie, cu 1…8 grade ziua și -4…4 grade noaptea, în medie.

La începutul intervalului, pe alocuri, vor fi ninsori slabe. În perioada 15 -19 decembrie va crește probabilitatea pentru precipitații, la început mixte, apoi ninsori. În celelalte zile ale intervalului de referință, precipitații în general slabe vor fi posibile izolat.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE