Cum va fi VREMEA până pe 24 aprilie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 11 – 24 APRILIE 2022

MOLDOVA

La începutul intervalului vremea va fi rece pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice ce se va situa în jurul a 12 grade și minime de 0…2 grade, apoi temperatura aerului va fi în creștere, astfel că, în 15 și 16 aprilie, media regională a maximelor va ajunge la 20 de grade, iar a celor minime la 5…7 grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În perioada 17 – 20 aprilie se întrevede un nou proces de răcire, media maximelor urmând să coboare la 12 grade, iar minimele termice se vor situa în jurul valorii de 3 grade.

După acest interval, tendința de evoluție a temperaturii va fi de creștere ușoară și treptată până la o medie a maximelor de 16 grade și minime de 4…6 grade.

Izolat și trecător vor mai fi ploi slabe la începutul intervalului, apoi probabilitatea pentru ploi va crește în perioada 16 – 24 aprilie.

LA MUNTE

Deși valorile termice diurne vor fi tot mai ridicate de la o zi la alta, vremea va fi rece în primele 3 zile ale intervalului, cu o medie a maximelor pentru întreaga zonă de 0…3 grade și minime de -7…-5 grade.

În 15 și 16 aprilie se va încălzi semnificativ și se vor atinge temperaturi maxime de 10…12 grade și minime, în medie de 2 grade.

După aceste zile mai calde se va răci din nou, astfel că la începutul săptămânii viitoare, este estimată o medie a temperaturilor maxime de numai 2…4 grade și minime de -4…-3 grade.

La finalul intervalului de prognoză se vor atinge maxime de 7…8 grade și minime în jur de 0 grade.

La începutul intervalului pe arii restrânse vor mai fi ninsori slabe și lapoviță.

Probabilitatea pentru precipitații va fi destul de ridicată și după 16 aprilie, astfel că până la finalul celor două săptămâni vor mai fi perioade în care va mai ploua, iar în zona înaltă precipitațiile mai pot fi mixte.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE