Cum va fi VREMEA până pe 23 octombrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 10 – 23 OCTOMBRIE 2022

MOLDOVA

În perioada 10 – 15 octombrie media temperaturilor maxime va fi de 15…18 grade, valori ce vor caracteriza o vreme normală termic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Începând din 16 octombrie sunt estimate temperaturi maxime peste normele climatologice, la o medie regională ce se va menține la peste 20 de grade până spre finalul intervalului de anticipație.

Temperaturile minime vor fi în medie de 7…9 grade, cu excepția nopții de 10/11 octombrie, când media acestora va scădea spre 3…4 grade.

Local și temporar se vor semnala ploi slabe în perioada 12 – 14 octombrie. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi pe arii restrânse va fi redusă.

LA MUNTE

Vremea va fi normală din punct de vedere termic în prima săptămână, cu o medie a maximelor de 8…10 grade, apoi se va încălzi în toată zona, iar până spre finalul perioadei de anticipație, media maximelor se va situa în jurul a 14 grade.

Temperaturile minime vor avea aproximativ aceeași evoluție, respectiv o medie a acestora mai scăzută în prima săptămână la valori de 2…4 grade, urmată de o creștere, spre 6…7 grade în a doua săptămână. Local și temporar va ploua în perioada 12 – 14 octombrie.

În restul intervalului, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile ploi slabe, cel mai probabil spre finalul acestuia.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE