Cum va fi VREMEA până pe 23 ianuarie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 10 – 23 IANUARIE 2022

MOLDOVA

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va generaliza la nivelul întregii regiuni, astfel în 11 și 12 ianuarie, media maximelor va ajunge la -4…-2 grade, iar în noaptea de miercuri spre joi (12/13 ianuarie) vor fi minime local sub -10 grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În 13 și 14 ianuarie, temperatura aerului va marca o creștere semnificativă, până la medii ale maximelor de 3…6 grade și ale minimelor în jurul a 0 grade, valori ce vor caracteriza o vreme mai caldă pentru această dată.

Pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 3…4 grade și minime de -4…-3 grade, o nouă răcire fiind posibilă după 22 ianuarie.

Pe parcursul celor două săptămâni, precipitațiile vor fi în general slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție a acestora va fi mai mare 10, 11 și 14 ianuarie și spre sfârșitul intervalului.

LA MUNTE

La începutul primei săptămâni, vremea va fi într-un proces de răcire, astfel că, de la o medie a temperaturilor maxime de -2…0 grade în prima zi, se va ajunge la -8 grade în 12 ianuarie.

Ulterior temperatura va crește ușor, iar până spre 23 ianuarie, media maximelor se va situa între -5…-2 grade.

Evoluția va fi asemănătoare și pentru temperaturile minime, ce vor prezenta o medie de -6 grade în primele două nopți, apoi se va înregistra o scădere semnificativă în 12 și 13 ianuarie, la valori de -15…-12 grade, iar pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi, în general de -10…-8 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în 10 și 11 ianuarie și după 14 ianuarie.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE