Cum va fi VREMEA până pe 21 ianuarie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 8 – 21 IANUARIE 2024

MOLDOVA

În primele zile din interval vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața în cea mai mare parte a regiunii, astfel încât media maximelor va fi de -8…-6 grade, iar a minimelor de -14…-10 grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În intervalul 10 – 14 ianuarie vor fi variații de la o zi la cealaltă și perioade cu advecții mai calde, astfel încât maximele vor avea medii între -4 și 2 grade, iar minimele între -12 și -2 grade.

Ulterior, regimul termic nu va mai avea oscilații majore, astfel că cel diurn se va situa în jurul a 2 grade, iar cel nocturn între -6 și -4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare îndeosebi în zilele de 7, 8 și 12 ianuari și din nou spre finalul perioadei prognozate.

LA MUNTE

În prima jumătate a intervalului, deși vor fi variații termice, vremea va fi în general geroasă în timpul nopților și al dimineților, iar mediile temperaturilor se vor situa la maxime între -8 și -2 grade, iar la minime între -16 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în zilele de 10 și 13 ianuarie.

După data de 14 ianuarie, regimul termic va fi în ușoară creștere și fără mari oscilații, cu valori diurne de -2 grade și nocturne de -8 grade, mediat regional.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în zilele de 8, 9 și 10 ianuarie și din nou după data de 16 ianuarie.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE