Cum va fi VREMEA până pe 19 martie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 6 – 19 MARTIE 2023

MOLDOVA

Temperatura aerului va avea variații pe tot parcursul intervalului, dar mediile, în special ale valorilor diurne, se vor menține peste cele normale pentru această perioadă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În prima săptămână, vremea se va încălzi semnificativ și va deveni deosebit de caldă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 8 la 15 grade, iar a celor minime de la -2 la 4 grade.

Ulterior, până la finalul intervalului, temperatura aerului va oscila mai ales la valorile diurne.

În medie, maximele vor varia între 9 și 14 grade, iar minimele între 0 și 3 grade, cu cele mai ridicate valori spre mijlocul celei de-a doua săptămâni.

Vor fi perioade cu precipitații slabe pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales între 10 și 14 martie și după data de 17 martie.

LA MUNTE

Până spre sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi și va deveni mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, iar media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 0 la 5 grade, iar a celor minime de la -7 la 0 grade.

Până la finalul intervalului, temperatura aerului va oscila mai ales la valorile diurne. În medie, temperaturile maxime vor varia între 2 și 6 grade, iar cele minime între -4 și 0 grade, cu cele mai ridicate valori în jurul datei de 16 martie.

Pe tot parcursul intervalului vor fi perioade cu precipitații, iar izolat, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor putea fi însemnate.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE