Cum va fi VREMEA până pe 18 septembrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 5 SEPTEMBRIE – 18 SEPTEMBRIE

MOLDOVA

În primele zile (5-7 septembrie) vremea va fi răcoroasă, o medie a maximelor de 19…21 de grade și a minimelor în jurul a 10…11 grade, dar în perioada 8-11 septembrie vremea se va încălzi, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 25…26 de grade, iar cele nocturne la medii de 14…15 grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor de 21…22 de grade și ale minimelor în jurul a 12 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în perioada 9-11 septembrie, cu precădere în jumătatea de nord a regiunii, dar izolat și trecător vor fi posibile ploi slabe și în cea de-a doua săptămână de referință.

LA MUNTE

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la începutul intervalului (5-7 septembrie), când media maximelor va fi de 13…14 grade, iar cea a minimelor în jurul valorii de 6 grade, dar în perioada 8-11 septembrie valorile termice vor crește ușor, astfel temperaturile diurne vor ajunge la medii de 17…18 grade, iar cele nocturne la medii de 9…10 grade.

Ulterior, în cea de-a doua săptămână, regimul termic va fi unul relativ constant cu medii ale maximelor în jurul a 14 grade și ale minimelor de 5…6 grade.

Local și temporar vor fi ploi pe tot parcursul intervalului de referință, dar în jurul datei de 6 septembrie și în perioada 9-12 septembrie vor fi averse mai frecvente, local însemnate cantitativ, asociate și cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE