Cum va fi VREMEA până pe 17 martie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 4 – 17 MARTIE 2024

MOLDOVA

Până în data de 7 martie valorile termice vor fi în scădere de la medii ale maximelor de 12 grade până spre 6 grade, iar ale minimelor de la 2…3 grade până la -4 grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ulterior, până la începutul celei de-a doua săptămâni, vremea se va încălzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 12…13 grade și ale celor nocturne la 2…3 grade.

În restul intervalului vor mai fi alternanțe termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 10…13 grade, iar minimele de 1…3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în a doua săptămână din interval.

LA MUNTE

În primele două zile din interval, vremea va fi cu mult mai caldă decât normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 5…6 grade și ale celor nocturne în jurul a -1 grad.

Ulterior, valorile termice vor fi în scădere și vor ajunge la medii ale maximelor de 0 grade și ale minimelor în jurul a -6 grade.

În restul intervalului vor mai fi variații termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 2…4 grade și nocturne de -4…-1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 martie și începând cu data de 11 martie, până spre sfârșitul intervalului.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE