Cum va fi VREMEA până pe 17 iulie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 4 – 17 IULIE 2022

MOLDOVA

Valul de căldură va persista până miercuri 6 iulie, astfel că la nivelul regiunii vor fi maxime în general de 32…35 de grade și minime ce se vor siuta în jurul valorii de 19 grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Răcirea vremii estimată pentru perioada 7…11 iulie va aduce temperaturi maxime în medie de 24…26 de grade și minime ce vor scădea în unele dimineți până spre 12…13 grade.

Ulterior temperatura va fi în creștere ușoară și treptată, astfel că maximele se vor situa în jurul valorii de 30 de grade, iar minimele vor fi în medie de 15…16 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuat în perioada 6 – 11 iulie când pe alocuri se vor înregistra și cantități de apă însemnate. În restul intervalului ploile se vor semnala pe arii restrânse.

LA MUNTE

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată la începutul intervalului când media maximelor va fi de 22…23 de grade, iar a minimelor de 13…14 grade.

Perioada 7 – 12 iulie va fi răcoroasă, cu maxime termice în general de 13…18 grade și minime în medie pentru întreaga zonă montană de numai 6…9 grade.

Încălzirea ușoară estimată pentru finalul intervalului de prognoză, va însemna o creștere a temperaturilor maxime, la valori în medie de 20 de grade, dar și a minimelor ce se vor situa în jur de 10 grade.

Instabilitatea atmosferică se va menține accentuată până în 11 iulie, astfel că aversele vor fi însemnate cantitativ și se vor semnala aproape zilnic.

După acest intervalului, aversele se vor semnala pe arii mai restrânse.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE