Cum va fi VREMEA până pe 17 aprilie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 4 – 17 APRILIE 2022

MOLDOVA

În prima zi a intervalului, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie a maximelor ce se va situa în jurul a 7 grade, apoi temperatura aerului va fi în creștere, spre valori de 21…22 de grade, în data de 9 aprilie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ulterior acestei date, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 14…15 grade (10 și 11 aprilie), apoi vor crește din nou până spre medii în jurul a 26 de grade (14 aprilie).

În intervalul 15 – 18 aprilie se estimează o nouă răcire a vremii, care va determina scăderea valorilor termice diurne spre medii în jurul a 18 grade.

Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului, astfel încât vor fi cuprinse între -3 și 10 grade, cu cele mai coborâte valori în primele nopți, dar și cele mai ridicate în data de 15 aprilie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 9 și 10, respectiv 15 și 17 aprilie.

LA MUNTE

În intervalul 4 – 9 aprilie tendința maximelor va fi de creștere treptată de la medii în jurul a -2 grade în prima zi spre 10 grade în ultima.

În zilele de 10 și 11 aprilie maximele vor scădea spre medii în jurul a 8 grade, apoi vor crește din nou spre 14 grade în ziua de 14 aprilie.

Ulterior acestei date, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor va coborî spre 8 grade.

Temperaturile minime vor varia pe tot parcursul intervalului, astfel încât vor fi cuprinse între -10 și 6 grade, cu cele mai coborâte valori în primele nopți.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 7-11 aprilie, respectiv 14-17 aprilie.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE