Cum va fi VREMEA până pe 16 septembrie. Prognoza meteo pe două săptămâni

Vremea va fi caldă în primele două zile din această săptămână cu temperaturi care vor urca până la 32 de grade Celsius în unele zone ale ţării, apoi valorile termice vor înregistra o uşoară scădere, iar şansele de ploaie vor creşte la nivelul întregii ţări în intervalul 3 – 6 septembrie şi în cursul săptămânii viitoare, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabile până pe 16 septembrie 2018.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL  3 septembrie – 16 septembrie 2018

MOLDOVA

Vremea va fi local călduroasă în primele două zile, când se vor înregistra temperaturi maxime, în medie, de 30…31 de grade, apoi acestea vor scădea, până la medii de 26…27 de grade în intervalul 6-12 septembrie, valori în continuare mai ridicate decât cele specifice perioadei. Începând cu 13 septembrie valorile termice diurne vor scădea ușor spre o medie de 24 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o tendință de scădere ușoară și treptată de-a lungul celor două săptămâni, de la o medie de 16 grade, până la 12 grade în ultimele nopți.
Ploi slabe, trecătoare, vor fi în zilele de 5 și 6 septembrie, dar posibil și în perioada 11-14 septembrie.

LA MUNTE

Temperatura aerului nu va avea variații semnificative de-a lungul celor două săptămâni, astfel că, în medie, maximele vor fi cuprinse între 14 și 17 grade, iar minimele între 7 și 11 grade.
În perioada 3-6 septembrie vor fi averse care pe arii restrânse vor fi însemnate cantitativ, în timp ce în restul intervalului, local și temporar, vor apărea ploi în general slabe.

Prognoza meteo pentru toate regiunile – AICI

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE