Cum va fi VREMEA până pe 16 octombrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 3 – 16 OCTOMBRIE 2022

MOLDOVA

Vremea va fi rece la începutul primei săptămâni, apoi valorile termice vor crește și se vor situa ușor peste normele climatologice, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 16 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în 4 octombrie și cele mai ridicate în 8 octombrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La începutul celei de-a doua săptămâni valorile termice vor scădea și se vor situa în jurul normelor climatologice, cu temperaturi maxime, în medie, de 18…20 de grade.

Temperaturile nocturne nu vor avea variații semnificative și se vor situa, în medie, între 5 și 8 grade.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 4 octombrie și spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni.

LA MUNTE

Vremea va fi rece la începutul primei săptămâni, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 4 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori în 3 și 4 octombrie, apoi valorile termice vor crește și se vor situa ușor peste normele climatologice, cu o medie a maximelor ce se va situa în jurul a 14 grade, urmând ca la începutul celei de-a doua săptămâni valorile termice să scadă, iar media maximelor să se situeze în jurul a 10…11 grade, valori apropiate de normele climatologice.

Temperaturile nocturne se vor situa, în medie, între -1 și 6 grade, cu cele mai scăzute valori în 4 și 5 octombrie.

Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în primele 3 zile ale intervalului și din nou în a doua săptămână.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE