Cum va fi VREMEA până pe 16 iulie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 3 – 16 IULIE 2023

MOLDOVA

Vremea va deveni călduroasă în perioada 4 – 6 iulie, pe arii restrânse caniculară în sudul regiunii (în 5 și 6 iulie), cu o medie a temperaturilor maxime de 31…32 de grade, apoi se va răcori, astfel că în zilele de 7, 8 și 9 iulie, în general vor fi valori în jurul a 26 de grade.

Un proces de încălzire a vremii va debuta din 10 iulie, iar în a doua săptămână de prognoză media temperaturilor maxime va atinge din nou 31…32 de grade.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 15 și 18 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în prima săptămână și în special în perioada 6 – 9 iulie, când aversele vor fi pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

LA MUNTE

Media temperaturilor maxime pentru întreaga zona montană va fi cuprinsă între 18 și 21 de grade, iar a celor minime va fi de 11….12 grade.

Valori termice ușor mai scăzute, atât diurne (o medie de 16…17 grade), când și nocturne (9…10 grade) se vor înregistra în perioada 7 – 10 iulie.

Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în prima săptămână și în special în perioada 6 – 9 iulie, când aversele vor fi pe arii mai extinse și local însemnate cantitativ.

În restul intervalului, aversele vor fi pe arii mai restrânse în special în timpul după-amiezelor.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE