Cum va fi VREMEA până pe 16 ianuarie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 3 – 16 IANUARIE 2022

MOLDOVA

În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va marca o creștere mai ales la valorile diurne, până la medii ale maximelor de 13 grade și ale minimelor în jurul a 4 grade, valori ce vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După data de 5 ianuarie, vremea va intra într-un proces de răcire, semnificativă la început, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei.

Media valorilor diurne va avea variații, până la sfârșitul intervalului, între 1 și 4 grade, iar a celor nocturne între -4 și 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în intervalul 8-12 ianuarie.

LA MUNTE

La începutul primei săptămâni, vremea va fi într-un proces de încălzire, iar temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 6 grade și ale minimelor de 0 grade, valori cu mult peste normele perioadei.

După această dată, vremea se va răci semnificativ, însă valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei.

Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între -4 și 0 grade, iar a celor nocturne între -10 și -5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în zilele de 5 și 6 ianuarie și după data de 8 ianuarie.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE