Cum va fi VREMEA până pe 16 aprilie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 03 – 16 APRILIE 2023

MOLDOVA

Vremea se va răci accentuat în ziua de 4 aprilie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de numai 2…3 grade, cu mult sub normalul climatologic, apoi se va încălzi treptat, însă va fi în continuare mai rece decât în mod obișnuit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Spre mijlocul lunii aprilie sunt estimate temperaturi maxime mai ridicate, ce pot atinge o medie de 14…15 grade.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 1 grad în perioada 4 – 8 aprilie, cu posibile valori ușor negative mai ales în nordul regiunii, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori în medie de 3…4 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în perioada 3 – 7 aprilie, local însemnate cantitativ (sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare).

Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată și în restul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 11 aprilie.

LA MUNTE

Vremea se va răci accentuat și va deveni deosebit de rece în perioada 4 – 8 aprilie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi de -2…0 grade, iar în timpul nopților vor fi minime, în general de -6…-4 grade.

Ulterior se va încălzi ușor, însă valori termice mai ridicate sunt estimate abia spre mijlocul lunii aprilie, când media temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar ale celor minime spre 0 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 3 – 7 aprilie, când vor fi și cantități de apă însemnate (vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă) și în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE