Cum va fi VREMEA până pe 15 ianuarie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 2 – 15 IANUARIE 2023

MOLDOVA

În prima săptămână de prognoză, valorile termice vor oscila de la o zi la alta, iar spre sfârșitul acesteia tendința va fi de scădere semnificativă, spre medii ale maximelor de -1…1 grad și ale minimelor de -6…-4 grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului nu va avea variații importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 1…4 grade și ale minimelor de -6…-3 grade.

Începând cu data de 4 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitații va fi ridicată.

LA MUNTE

Vremea se va răci treptat pe parcursul primei săptămâni, astfel încât la sfârșitul acestia, când tendința procesului de răcire va fi de accentuare, se vor atinge medii ale temperaturilor maxime diurne de -3…-2 grade și ale celor nocturne de -8…-7 grade.

În a doua săptămână de prognoză temperatura aerului va avea mici ocilații de la o zi la alta, astfel încât se vor înregistra, în medie, valori maxime de -5…-2 grade și minime de -9…-6 grade.

Vor fi precipitații în 4 și 5, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariția acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE