Cum va fi VREMEA până pe 14 august în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 1 – 14 AUGUST 2022

MOLDOVA

În primele zile, valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei (cu o medie a maximelor de 26…29 grade, iar a minimelor de 13…17 grade), iar între 4 şi 7 august vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, cu 30…34 de grade în orele după-amiezilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Deşi ulterior sunt estimate valori termice în uşoară scădere, acestea vor fi în general apropiate de cele normale – mediat regional cele diurne vor fi de 27…29 de grade, iar cele nocturne de 13…18 grade.

În prima parte a perioadei de referinţă doar pe spaţii mici vor fi ploi slabe, însă din 7-8 august va creşte probabilitatea pentru averse locale, dar şi pentru celelalte manifestări de instabilitate atmosferică.

LA MUNTE

Valorile termice vor fi în creştere treptată pe parcursul primei săptămâni, de la medii ale maximelor de 14…22 de grade spre 18…28 de grade şi ale minimelor de la 6…12 grade la început până la 9…16 grade în jurul datei de 7 august.

Ulterior se estimează o răcorire a vremii, dar cu temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei.

La începutul intervalului de referinţă, vor fi posibile izolat ploi slabe, însă din data de 7 august probabilitatea pentru averse va fi ridicată.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE