Cum va fi VREMEA până pe 13 martie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 28 FEBRUARIE – 13 MARTIE 2022

MOLDOVA

Procesul de răcire va continua la debutul calendaristic al primăverii, când media temperaturilor maxime va scădea la 0 grade, iar ulterior, chiar dacă se va înregistra o creștere ușoară a acestora, până pe 9 martie, la nivelul regiunii nu se vor depăși 3…5 grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

După acest interval se întrevede o încălzire ușoară și treptată, astfel că spre mijlocul lunii martie se pot înregistra temperaturi în jur de 10 grade.

Nopțile vor fi reci pe tot parcursul intervalului, cu o medie a temperaturilor minime de -4…-2 grade, însă în perioada 6 – 10 martie se pot înregistra valori mai scăzute, local sub -6 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în perioada 28 februarie – 2 martie, dar și după 7 martie.

LA MUNTE

În prima jumătate a lunii martie vremea se va menține rece, geroasă în timpul nopților și dimineților.

Temperaturile maxime mediate pentru toată zona montană se vor menține negative până în 10 martie, la valori cuprinse între -6 și -2 grade, iar ulterior se va încălzi ușor, iar la finalul celor două săptămâni de prognoză sunt estimate temperaturi de 1…2 grade.

Evoluția va fi asemănătoare și pentru valorile nocturne, care vor avea o medie de -11…-9 grade până în 10 martie, apoi se va înregistra o creștere treptată spre -6…-5 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în general slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în perioada 28 februarie – 3 martie, dar și după 7 martie.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE