Cum va fi VREMEA până pe 13 august în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 31 IULIE – 13 AUGUST 2023

MOLDOVA

În prima săptămână, valorile termice vor fi în creștere, astfel că în perioada 3 – 6 august vremea va fi călduroasă, cu valori medii ale maximelor de 30…33 de grade, iar în 4 august local va fi caniculă (35…37 de grade); în aceeași perioadă vor fi și minime termice ridicate de 17…20 de grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În restul intervalului de referință temperaturile vor fi mult mai ponderate, cu maxime de 25…28 de grade și minime de 14…16 grade, fiind posibile valori (atât maxime, cât și minime) chiar mai coborâte în jurul datei de 8 august.

În primele zile, dar și în perioada 7 – 8 august instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar fenomenele asociate acesteia vor fi frecvente și intense, astfel că local, mai ales în nordul regiunii, regimul pluviometric va fi ușor excendentar.

LA MUNTE

Pe parcursul primei săptămâni, temperaturile vor fi în creștere, vremea devenind foarte caldă în perioada 3 – 6 august când media maximelor va fi de 22…28 de grade, iar a minimelor de 12…16 grade.

Estimările prognostice indică o vreme răcoroasă, în special la altitudini mari, în perioada 7 – 8 august.

Averse pe arii relativ extinse vor fi la începutul intervalului, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat între 5 și 8 august, la început în masivele vestice, apoi în cea mai mare parte a zonei montane.

Fenomene convective sunt estimate și pentru ultimele zile (12-13 august).

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE