Cum va fi VREMEA până pe 10 decembrie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 27 NOIEMBRIE – 10 DECEMBRIE 2023

MOLDOVA

Intervalul va debuta cu vreme rece, în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 1…3 grade, iar minimele vor coborî spre -7…-5 grade, iar în celelalte zile valori apropiate de norme.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În perioada 1-2 decembrie valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei (cu 8…12 grade ziua și 2…5 grade noaptea, mediat regional).

În cea de-a doua săptâmână este estimat un regim termic cu oscilații mai mici de la o zi la alta și apropiat de cel normal la începutul lunii decembrie (respectiv minime negative, ce coboară la -5…-3 grade, în medie).

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel mediu climatologic al perioadei, cu precipitații temporare, local moderate cantitativ, sub formă de lapoviță și ninsoare, dar cu intervale în care se vor semnala și ploi (cel mai probabil în 28 noiembrie și în jurul datei de 2 decembrie).

LA MUNTE

Prima săptămână a intervalului va fi caracterizată de oscilații seminificative în regimul termic. Vor fi perioade în care vremea va fi rece, geroasă noaptea, în special în 29/30 noiembrie (maxime în medie de -6…1 grad și minime de -14…-10 grade), dar și zile în care, mai ales la altitudini de sub 1500 m, temperaturile se vor situa peste cele normale (cu precădere în 1 și 2 decembrie).

Ulterior, din 4 decembrie, este estimată răcirea vremii, cu un regim termic ce se va situa în general în jurul celui climatologic specific la începutul iernii calendaristice.

Probabilitatea pentru precipitații va fi relativ mare pe tot parcursul intervalului.

În majoritatea zilelor vor predomina ninsorile, însă în perioadele cu temperaturi mai ridicate (28 noiembrie, 1 și 2 decembrie) se vor semnala și ploi, îndeosebi la înălțimi de sub 1500 m.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE