Cum va fi VREMEA până pe 1 mai în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 18 APRILIE- 1 MAI 2022

MOLDOVA

La începutul intervalului vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice ce se va situa în jurul a 10 grade și a minimelor în jurul a -1 grad, apoi temperatura aerului va fi în creștere, astfel că, în 25 aprilie, media regională a maximelor va ajunge la 18 de grade, iar a celor minime la 8 grade, în 27 aprilie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ulterior acestor date și până la sfârșitul intervalului, temperatura aerului va scădea, astfel încât media maximelor va coborî spre 14 grade, iar minimele spre valorii de 4 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în zilele de 20 și 21 aprilie, apoi în intervalul 25 aprilie – 1 mai.

LA MUNTE

Vremea va fi deosebit de rece în primele 4 zile ale intervalului, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 0…2 grade.

Ulterior datei de 21 aprilie vremea se va încălzi ușor, astfel încât media maximelor va ajunge la 8 grade în perioada 23- 27 aprilie, apoi vremea se va răci, media maximelor urmând a coborî ușor 6 grade până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Media minimelor va crește treptat de la -8…-6 grade în intervalul 18 -20 aprilie spre valori de 2 grade în intervalul 25 – 27 aprilie, apoi va scădea spre -1 grad până la sfârșitul intervalului.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai mare în intervalul18 – 20 aprilie, apoi în intervalul 24 aprilie 01 mai.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE