Cum va fi VREMEA până pe 1 iulie în regiunea Moldovei și la munte

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 17 IUNIE – 01 IULIE 2024

MOLDOVA

Vremea se va încălzi, iar disconfort termic se va accentua treptat, în special în jumătatea sudică a regiunii, până spre sfârșitul primei săptămâni.

Media temperaturilor maxime va fi în creștere, de la 29 de grade în prima zi, până la 33 … 34 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 14 grade, la 17…19 grade.

În 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea, cu aproximativ 4 grade minimele și cu 5…6 grade maximele. În zilele următoare media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar a maximelor va avea un ușor trend de creștere.

Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie.

LA MUNTE

Vremea va fi într-un proces de încălzire, iar disconfortul termic va crește, până spre finalul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va urca, de la 19 de grade în prima zi, până spre 24 … 25 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 9 … 10 grade, la 14 … 16 grade.

În zilele de 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea cu 4 … 5 grade minimele și aproximativ 6…7 grade, maximele.

În zilele care vor urma temperaturile nu vor avea variații importante.

Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, pe alocuri în prima săptămână și pe arii mai extinse în cea de a doua.

Prognoza meteo pentru toată țara o puteți citi AICI

PUBLICITATE