Cum va fi vremea în Neamț săptămâna 14-20 decembrie

În această săptămână, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele climatologic specifice în luna decembrie, fiind de aşteptat, în medie pe regiune, maxime de 5 – 9 grade şi minime în jurul a 0…-3 grade.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Începând cu ziua de marți, 15 decembrie, este posibil să apară ninsori în averse peste noapte continuând și miercuri.

După data de 17 decembrie se estimează o încălzire a vremii, respectiv 7…9 grade, în timp ce minimele nocturne se vor menţine mai ridicate decât mediile multianuale caracteristice. Vremea neamt

Conform ANM, în Moldova, valorile de temperatură vor fi în scădere în perioada 15-17 decembrie şi vor caracteriza o vreme normală pentru data calendaristică, cu maxime de 1…5 grade şi minime de -5…-2 grade, mediat pe regiune. Apoi, începând din 18 decembrie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel că valorile se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei din an, cu medii ale maximelor de 6…10 grade şi ale minimelor de 1…4 grade. Pentru ultimele zile din intervalul de referinţă este estimată o scădere a temperaturilor, însă acestea nu vor coborî sub limita normală a datei. În perioada 15-19 decembrie, temporar vor fi precipitaţii slabe cantitativ, pe spaţii restrânse, sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare. Apoi, este estimată o creştere a probabilităţii pentru precipitaţii în intervalul 22-24 decembrie.

 

PUBLICITATE