Cum va arăta noua Piață Centrală din Piatra Neamț


În cadrul conferinței de presă susținută ieri, 19 mai, primarul Dragoș Chitic a abordat un subiect de maxim interes public, cel legat de stadiul lucrărilor de construcție la Piața Centrală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

13241248_805228182945445_7217447162258910208_n„Piața Centrală este obiectivul major de investiții pentru municipalitatea pietreană în anul 2016 și, din acest motiv îl monitorizăm în permanență. Suntem în strânsă legătură cu proiectantul, constructorul, dirigintele de șantier, Compania Națională de Investiții și ceilalți factori implicați în buna desfășurare a lucrărilor pentru acest obiectiv. Suntem la două luni și jumătate de la emiterea ordinului de începere, semnat pe 7 martie 2016, respectiv în săptămâna 11 de la începerea lucrării.” a declarat Dragoș Chitic.

Succint, primarul Dragoș Chitic a prezentat cum va arăta construcția, conform proiectului:
– parterul va fi rezervat zonei de legume – fructe, zonă echipată cu 150 de tarabe din inox.
– cele două corpuri de clădire, corpul B și corpul C, respectiv zona parter plus etaj, cuprind o zonă de carne și una de pește, cu o extindere pe latura nordică a construcției, echipată cu 27 de camere frigorifice.
zona de lactate și ouă cuprinde 22 de boxe cu o suprafață de 10 mp,
zona de panificație 20 boxe cu o suprafață de 11 mp fiecare.
– vor mai fi: o zonă pentru unelte agricole, un punct control sanitar-veterinar, spații de depozitare, grupuri sanitare, o zonă de fast-food, o zonă pentru copii, o zonă pentru cântarescări și lifturi pentru aprovizionare
– construcția va mai beneficia și de un sistem de sonorizare și adresare publică modern, precum și de un rezervor pentru caz incendiu.

”Dacă vom continua în acest ritm, în acest moment putem afirma că termenul prevăzut în proiect, luna septembrie 2016, va fi respectat” – a mai precizat primarul Dragoș Chitic

PUBLICITATE