Cum sună municipiul Piatra-Neamț? Harta sonoră a orașului, construită de liceeni. Vezi cum poți face parte din proiect

„Orașul polifonic. Cronici corale ale prezentului” este un proiect în care vocea orașului Piatra-Neamț prinde viață prin intermediul a 12 liceeni pregătiți de 4 traineri să descopere și să culeagă istoriile, dorințele și proiecțiile în viitor ale oamenilor din jurul lor.

Cum sună orașul Piatra-Neamț? Descrie 3 sunete pe care le auzi frecvent în drum spre școală, pe stradă sau când te plimbi cu prietenii. Fii cât mai specific. – este una dintre întrebările din formularul de aplicare pentru proiectul documentar „Orașul polifonic”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Miza principală a proiectului este de a crea o oportunitate de dialog și reflecție asupra realităților care definesc viața comunității din Piatra-Neamț, cu bune și neajunsuri.

„Și ce modalitate mai bună de a dialoga decât printr-un moment artistic performativ și o platformă digitală care va arhiva și mapa sonor traseul adolescenților în procesul lor de documentare!” – transmit organizatorii proiectului

Așadar, dacă ești la liceu, intră pe orasulpolifonic.ro și aplică până pe 10 iunie pentru atelierele care vor crea harta sonoră a orașului Piatra-Neamț.

Pe 20 iunie vor fi anunțați cei 12 elevi selectați, care, timp de 11 zile, începând cu luna iulie, vor participa la ateliere de artă documentară și performativă, editare audio și compoziție muzicală ținute de Alina Manolache, regizoare și producătoare de film documentar, Ciprian Iacob, compozitor de muzică de film, Jo Brailescu, cofondatoare Centrul educațional de arte performative CEVA, și Otilia Badea, dirijoare și profesoară de violoncel la Liceul de Arte „Victor Brauner” din Piatra-Neamț.

PUBLICITATE