Cum se vor desfășura Evaluarea Națională și Bacalaureatul

Evaluarea Națională și Bacalaureatul nu vor fi anulate, iar elevii vor purta măști în sălile de examen și vor fi maximum 10 într-o încăpere, a anunțat, ieri seară, ministrul Educației, Monica Anisie, la Digi 24.

Ministrul Educaţiei a afirmat că, în principiu, în sală vor fi maximum 10 elevi, distanțați fizic și purtând măști, dar că o decizie în acest sens urmează să fie luată de Ministerul Sănătăţii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Avem o certitudine. Examenul de bacalaureat începe pe data de 22 iunie. Începem cu probele scrise și urmează, după aceea, probele de competenţe.

Ceea ce doresc să precizez este faptul că programa pentru examenul de Bacalaureat de anul acesta conţine mai puţină materie decât până acum.

Deci, am eliminat conţinuturile care se regăseau pe parcursul semestrului al II-lea. Prin urmare, au de parcurs numai materia de până la semestrul întâi.” – a spus ministrul Educației.

Potrivit ministrului, calendarul desfășurării examenului de Bacalaureat va fi publicat în perioada următoare.

Legat de Evaluarea Națională, aceasta va începe pe data de 15 iunie. Conform ministrului, admiterea la liceu se realizează tocmai pe baza mediei de la Evaluarea naţională şi 20% contează şi mediile din gimnaziu. „Dacă facem o ierarhie în sensul acesta, vom vedea că acei copii care vor susţine Evaluarea naţională sunt avantajaţi nu pe baza mediilor din V-VIII” – a declarat Anisie.

Noutatea pe care o avem o avem la examenele de certificare a competenţelor profesionale.

Este vorba de certificarea competenţelor pentru nivelul 3, 4 şi 5, conform cadrului naţional al calificărilor.

Pentru învăţământul vocaţional, profesional şi profesional dual, precum şi cele din învăţământul postliceal, vor fi realizate acest examene numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată în conformitate cu metodologiile aferente fiecărui tip de certificare a competenţelor”, a mai spus Monica Anisie, ieri seară, la Digi24.

PUBLICITATE