Cum se simte primul român care s-a vaccinat cu Pfizer împotriva Coronavirusului

Un medic rezident în Marea Britanie, care lucrează în secțiile cu pacienți afectați de coronavirus, este primul român care anunță ca și-a făcut vaccinul împotriva Covid-19. El a detaliat pe forumul Reddit Romania cum se simte și ce efecte are vaccinul.

Salut! Sunt medic rezident in UK (Birmingham) și tocmai am primit prima doză de vaccin anti-COVID (kit-ul Pfizer). M-am gândit că un AMA ar fi util dacă aveți întrebări, a postat medicul. Aproximativ 300 de utilizatori i-au adresat întrebări.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ca dovada ca și-a făcut vaccinul, el a prezentat o fotografie cu prospectul care i s-a „dat la vaccinare”.

Medicul a menționat ca are vârsta de 26 de ani și ca suferea deja de astm și atopie. Mai mult, el a fost deja infectat cu coronavirus în lunile aprilie-mai. El este programat pe 9 ianuarie pentru a doua doză de vaccin.

„Au trecut cam 36 de ore. Am numai o ușoară durere locala în umăr unde mi s-a făcut injecția”, a detaliat medicul primele efecte.

Întrebat care ar putea fi celelalte efecte secundare, medicul a explicat în detaliu.

Cea mai gravă reacție alergică este șocul anafilactic, nu s-au înregistrat cazuri de șoc anafilactic la acest vaccin și este destul de puțin probabil sa apară efecte adverse atât de serioase, având în vedere natura vaccinului.

Acestea fiind zise, au fost 4 cazuri in rândul staff-ului medical de reacții moderat severe (reacții anafilactoide), însă aceste persoane erau cunoscute să fi avut reacții alergice la vaccinuri în trecut.

De exemplu în cazul astmului (și eu am astm) o formă gravă ar însemna multiple spitalizări pentru episoade grave, șederi în spital la terapie intensivă datorate astmului etc.

Eu sunt o persoană cu atopie (multiple alergii la mai multe lucruri, printre care și ambrozie) și nu am avut niciun fel de reacție alergică sau înrăutățire a alergiilor pe care le am”, a subliniat medicul.

PUBLICITATE