Cum se fentează autoritățile: închide barul la miezul nopții, dar îl redeschide după 15 minute

Proprietarul unui bar din Italia a găsit metoda ideală prin care să scape de ora de închidere impusă de autorități localurilor: închide la miezul nopții, dar redeschide barul după 15 minute, pentru că nicăieri nu este menționată o oră pentru deschidere.

În Italia, se verifică vechiul adagiu roman: „Orice intrând are și un ieșind”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Președintele Conte și super-miniștrii săi absolvenți nu au crezut că, pe lângă închidere, există o redeschidere a spațiilor”, spune Aldo Manoieri, proprietarul ”Bar Plaza Cafè” din Catanzaro Lido, care a devenit vedetă pe rețelele de socializare pentru că a „fentat” restricțiile vieții de noapte, relatează tgcom24.mediaset.it.

La miezul nopții, pe 14 octombrie, Manoieri a închis localul și l-a redeschis 15 minute mai târziu. Polițiștii care au intervenit nu au putut lua nicio măsură împotriva acestuia.

El însuși spune ziarelor locale ce s-a întâmplat. „Am închis în mod regulat la miezul nopții și am arătat acest lucru poliției care patrula prin zonă pentru a pune în aplicare ordonanța, dar informațiile despre momentul în care o afacere poate fi redeschisă nu erau incluse în dpcm (decret ministerial)„, a spus Manoieri.

Și celor care îl întreabă dacă va continua sau se va adapta la directivă în următoarele câteva zile, el răspunde: „Mă voi adapta la ceea ce spune ”dpcm” și voi continua să redeschid la 00:15”.

Povestea sa a făcut imediat turul rețelelor sociale împărțind, ca întotdeauna, opinia publică, între cei care îl consideră un erou și cei care îl văd mai mult ca un pericol pentru sănătatea publică. Toate acestea sunt în așteptarea noului ”dpcm” care ar putea impune în curând o închidere nocturnă pentru toată lumea.

PUBLICITATE