Cum să îți repari singur calculatorul? Iată care sunt cei 3 pași simpli pe care îi poți face pentru funcționarea corectă a computerului tău

Dacă calculatorul vostru este virusat și nu funcționează corect, nu trebuie să plătiți de fiecare dată pe cineva pentru a-l remedia. Puteți folosi multe dintre instrumentele standard antivirus.

Pentru a găsi un produs antivirus care oferă într-adevăr o protecție bună, consultați un site de testare antivirus și vedeți care antivirus este cel mai potrivit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Unele upgrade-uri de computer sunt foarte simple. Adăugarea de noi memorii RAM pe computer este un proces foarte simplu, atâta timp cât cumpărați RAM-ul potrivit pentru computerul vostru, instalarea acestuia va fi ușoară (chiar și în multe laptop-uri). Dacă aveți nevoie de o baterie nouă, puteți accesa www.acumulator-shop.ro/acumulator-pentru-laptop/1.10 pentru a gasi acumulatorul potrivit pentru laptopul tău.

Iată care sunt pașii pentru ca tu să-ți poți repara singur calculatorul:

  • Reinstalați sistemul de operare

Mulți oameni cred că computerele devin mai lente în timp și în cele din urmă trebuie să fie înlocuite, este trist, dar adevărat. Mulți dintre oamenii duc calculatoarele la reparații atunci când acesta încep să încetinească sau să nu mai funționeze. Când  un computer este blocat de programele de pornire și de barele de instrumente, o simplă reinstalare Windows este adesea cea mai rapidă și mai ușoară soluție.

Acest lucru vă poate ajuta și în cazul în care întâmpinați alte probleme legate de computer, cum ar fi coruperea fișierelor sau erori ciudate. Deși este posibilă deseori depanarea acestor lucruri prin înlocuirea fișierelor deteriorate și a driverelor, este mai rapid să resetați Windows înapoi la starea din fabrică.

Cele mai multe computere noi vin cu împărțirea din fabrică a partițiilor, pe care le puteți accesa apăsând tasta corectă în timpul procesului de încărcare (verificați manualul calculatorului). De asemenea, este posibil să aveți CD-uri sau DVD-uri pe care să le puteți restabili. Dacă ați instalat singur Windows, puteți utiliza discul de instalare Windows.

  • Construiți-vă propriul computer

Este surprinzător de ușor să construiți propriul calculator din componente pe care le puteți comanda online. Acest lucru este în general mai ieftin decât construirea unui nou computer, puteți obține un hardware mai bun și puteți alege exact hardware-ul dorit.

Pentru instrucțiuni pas cu pas, de la alegerea componentelor la asamblarea noului computer, vezi ghidul de mai jos:

Construirea unui computer nou:

Pasul1: Alegerea hardware-ului

Pasul 2: Punerea împreună a pieselor

Pasul 3: Configurarea acestuia

Pasul 4: Instalarea Windows și încărcarea driverelor

Pasul 5: Optimizarea noului computer

  • Actualizați memoria RAM sau hard-diskul

De asemenea, puteți să vă actualizați hard disk-ul (sau să adăugați un nou hard unitate) pentru a spori spațiul de stocare pe care îl aveți la dispoziție. Acest lucru este un pic mai complicat, deoarece va trebui să reinstalați Windows sau să mutați sistemul de operare existent dacă înlocuiți hard diskul original, dar nu este foarte greu.

Toate aceste informații te vor ajuta să găsești soluțiile potrivite pentru repararea calculatorului tău chiar la tine acasă, fără alte costuri. Așadar, urmând acești pași, vei reuși să îți repari sigur calculatorul și să dobândești informații cu privire la modalitățile de reparare a computerelor.

PUBLICITATE