Cum arată toaletele polițiștilor din Neamț (FOTO)

Sindicaliştii Europol au protestat, joi, în faţa Ministerului de Interne, aceștia având cu ei mai multe toalete din lemn, despre care spun că predomină la posturile de poliţie de la ţară.

Este vorba despre o acțiune simbolică menită să atragă atenția, din nou, asupra condițiilor de muncă în care polițiștii își desfășoară activitatea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe respectivele cabine erau afişate colante cu mesaje în limba engleză cu mesaje precum: „D-nii Cîţu şi Bode: Cine ar folosi aceste toalete?” şi „Vrem în Schengen dar avem toaleta în fundul curţii

Sindicaliştii au vrut, astfel, să atragă atenţia asupra condiţiilor precare, atât din punct de vedere sanitar, cât şi de vedere financiar în care îşi desfăşoară activitatea mulţi dintre oamenii legii.

Potrivit polițiștilor, în România sunt 1.700 de posturi de poliţie cu „grupuri sanitare” insalubre, fără apă curentă, uneori fără săpun şi chiar şi fără hârtie igienică.

Sindicatul Europol Neamț a postat și pe rețelele de socializare imagini cu toaletele din două unități de poliție din județul Neamț: una din municipiul Roman și una din comuna Bicaz Chei.

Când ascunzi și ascunzi și ascunzi mizeria sub preș, când nu-ți pasă de siguranța și sănătatea celor pe care-i păstorești, când împuternicirea nu-ți impune și responsabilități, când controlezi intern doar paginile de facebook ale sindicatelor, când aștepți, ca manager, să treacă luna și să bagi cardul în perete… nimic bun nu se poate întâmpla!
Grav e ca sistemul imunitar al poliției atacă selectiv, nu își asmute anticorpii și împotriva funcțiilor de conducere ale unui inspectorat!” este mesajul celor de la Sindicatul Europol Neamț.

PUBLICITATE