Cum arată mașinile și acoperișurile din Piatra-Neamț după vântul puternic (FOTO-VIDEO)

Polițiștii locali din Piatra-Neamț au identificat, încă de la primele ore ale dimineții, avariile înregistrate pe raza municipiului, ca urmare a vântului puternic care pe alocuri, la rafală, a depășit 65 de kilometri pe oră. 

Până la orele 10.00 au fost identificate 17 astfel de avarii – acoperișuri smulse de vânt, copaci căzuți, garduri ieșite din fundații, țigle și bucăți de tencuială căzute de pe fațadele imobilelor, autovehicule distruse, în cartierele Dărmănești, Mărăței, Precista, Centru și Văleni. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Având în vedere faptul că vântul puternic va continua să bată cu rafale ce pot depăși 60 km. pe oră până în seara de 21.02.2023, ora 22.00, conform avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie, efective sporite ale Poliției Locale Piatra-Neamț vor continua să constate atât pagubele produse de vântul puternic cât și punctele unde există riscul să aibă loc în continuare accidente de tipul șarpante/țiglă/panouri, tencuieli căzute.

Zonele în cauză vor fi delimitate, iar asociațiile de proprietari, în mod special, sunt somate să ia măsuri pentru repararea sau asigurarea acoperișurilor sau a tencuielilor exterioare deteriorate și izolarea zonelor din imediata apropiere, astfel încât să nu fie pusă în pericol integritatea persoanelor și a bunurilor. 

Vezi și Pagube însemnate după vântul puternic în Neamț. Raportul autorităților (21 februarie)

În cazul în care constatați că exită pericole ce nu pot fi îndepărtate fără intervenția unor echipaje specializate sau necesită delimitarea imediată a zonei și intervenția autorităților competente, vă solicităm să apelați Dispeceratul Poliției Locale Piatra Neamț, tel. 0233231.300 în vederea luării măsurilor ce se impun în astfel de situații. 

Precizăm de asemenea că daunele /distrugerea autovehiculelor sau a altor bunuri se constată doar de către Poliția Municipiului Piatra Neamț, la sesizarea persoanelor vătămate.  

În clipul video de mai jos, publicat de MESAJUL.ro se poate observa cum bucăți de tencuială căzute de pe un bloc, de pe Str. Dr Gh Iacomi, au distrus parbrizul unui autoturim și au zgâriat alte mașini din zonă.

PUBLICITATE