Cultură profesionistă de cannabis găsită într-un bloc din Piatra Neamț


Un bărbat de 27 de ani din Piatra Neamț a fost arestat preventiv, după ce procurorii DIICOT au găsit în apartamentul lui o cultură ilicită de canabis. Asta, în urma perchezițiilor făcute de Poliția Piatra Neamț din dimineața zilei de 3 martie.

Citește și Percheziții de amploare la hoții din Piatra Neamț. Printre bunuri, se aflau și 2 pistoale

În dimineață zilei de 3 martie, mai multe efective din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au descins la trei locații aparținând unui bărbat, de 35 de ani, din Piatra Neamț, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt și la alte trei locuințe aparținând unor bărbați cu vârste de 23 și 27 de ani, din Piatra Neamț și Girov, bănuiți că ar fi cumpărat bunuri provenite din infracțiuni

politia cannabis piatra neamtDe asemenea, în urma perchiziției efectuate la una dintre locațiile din Piatra Neamț, a fost identificată o seră amenajată într-un colț de cameră, în care se cultiva un număr de 25 de plante susceptibile a fi cannabis. Spațiul era amenajat cu instalație de iluminare și umiditate în vederea asigurării condițiilor optime de creștere a plantelor.

Din aceeași locație au fost ridicate și 2 pistoale cu gaz și bile, stabilindu-se că acestea au fost aduse din Germania. Cu privire la identificarea spațiului amenajat și ridicarea celor două arme, a fost sesizat procurorul DIICOT-Biroul Teritorial Neamț, care a preluat cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale. La percheziții s-a stabilit că cele două arme găsite nu fac parte însă din categoria celor de foc, ci sunt de divertisment (airsoft).

În urma cercetărilor procurorilor DIICOT, tânărul Nicolae Andrei Bonciu este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc iar Tribunalul Neamț a decis ieri, 4 martie, arestarea preventivă a inculpatului Bonciu Nicolae Andrei, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, prevăzută de art. 2 alin.1 din Legea 143/2000 şi deţinere de droguri de risc, prevăzută de art. 4 alin. 1 din Legea 143/2000, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 zile, de la data de 04.03.2016 până la data de 02.04.2016.”

politia cannabis cort piatra neamtÎn apartamentul lui, anchetatorii au găsit o seră, amenajată sub forma unui cort de 2 metri pătrați, prevăzută cu sistem propriu de ventilație cu evacuare, sistem de iluminare cu lămpi, și toate materialele necesare pentru o „cultură profesionistă” de cannabis, după cum notează mont.ro. Procurorii au stabilit că inculpatul a învățat despre cum se cresc aceste plante de pe internet. Totul a fost recoltat de anchetatori, iar laboranții au stabilit că este vorba de 379,2 grame de canabis. Dacă plantele ar fi ajuns la maturitate, s-ar fi obtinut 1,5 – 1,8 kilograme de drog. În fata oamenilor legii Bonciu s-a apărat spunând că stupefiantele erau pentru el, dar s-a stabilit că era doar consumator ocazional, iar cultura din apartament era mult mai mare decît nevoile lui.

sursa video: ziarulderoman.ro

loading...

2 comments

  1. De ce e considerat drog de inalt risc ?
    Ultima oara cand am vazut tipi fumand iarba se uitau ca prostii la cer si radeau …
    Legile astea sunt atat de cretine si idioate

  2. Scriu din spania.. Stau aici de 20 de ani….cum a stabilit garda ca Sint 380 de grame.?????…380 de ce..??…de frunze sau pamant.!?!..si din 25 de plante indoor iese maxim 30-35grame de fiecare planta….aici fiecare persoana poate avea in casa 4 plante.. Si chiar daca ar fi 25 de plante iti iei amenda…..daia suntem inapoi rauuu….sa dea drumu la baiat bulangii…is bagat niste legi… Cica tráfico de droguri… Cum pot sa spuna asa ceva cand nu e inca nimik comprobat…!!!!

Posteaza un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*