CSM Ceahlăul Piatra-Neamț a înregistrat primul succes în Liga 3

CSM Ceahlăul Piatra Neamț a înregistrat primul succes în Liga 3. Succesul a venit în urma duelului de la Sporting Liești, acolo unde galben-negrii au învins cu 2-1, după ce și la pauză erau în avantaj, scor 1-0. Golurile formației pietrene au fost marcate de Răzvan Pîntea (18) și Cosmin Țapu (64), în timp ce reușita gazdelor a fost ”semnată” de Dragoș Voicu (92). Cele două reușite ale CSM Ceahlăul au fost înregistrate la singurele două șuturi pe poartă ale elevilor lui Gabriel Rădulescu și Florin Anton.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Meciul a început sub o notă de echilibru, numai că Sporting Liești a reușit să împingă jocul spre butul apărat de Barna. Ceva mai experiemntată și cu un moral excelent după startul bun de sezon, trupa gălățeană a dominat teritorial. Nu a produs însă panică reală în treimea Ceahlăului, astfel că doar Băhnașu (8) a avut o ocazie – șut puțin pe lângă poartă din careu – până la momentul deschiderii scorului. Nemțenii au reușit nu doar să se apere bine, ci să aibă ceva curse tăiaose în benzi și să urce destul de bine liniile când a intrat in posesie. Primul șoc s-a consemnat în minutul 18. Pîntea și Toma au fost artizanii fazei din zona stângă a atacului pietrean, iar al doilea a insitat să ajungă o minge ce părtea scăpată în aut, a centrat, iar din 12 metri, Pîntea a pus latul la colțul scurt. Finalizarea l-a surprins pe portarul Vădeanu și Ceahlăul a modificat tabela.

Gazdele au reacționat destul de repede. Au presat continuu, iar în minutul 28 Dumbrăvean a făcut fault în careu. Căpitanul Dragoș Voicu și-a asumat execuția de la punctul cu var, dar Alex Barna (29) a ghicit mingea plecată în dreapta sa și a respins. Pîntea (33) a avut o jumătate de ocazie la o pătrundere în stânga și un șut necadrat, dar Alex Barna și-a salvat iar echipa (34). Sportig Liești a dus mingea din noul în careul pietrenilor, Bahnașu a finalizat din aproape 10 metri, numai că Barna a respins spectaculos. Rezerva Țicămucă (58, 63) a dat ceva emoții oaspeților, dar acești din urmă s-au bucurat iar. La o minge trimisă în adâncime, Cuibari s-a duelat cu un fundaș advers în careul acestuia din urmă. A pierdut prim-planul la minge, dar în ultimul moment a centrat perfect pentru Cosmin Țapu, șeptarul finalizând singur cu portarul: 0-2, min.64.

Ambii antrenori au apelat în partea secundă a jocului la schimbări și una dintre rezervele gazdelor putea marca în minutul 87. Dănăilă a lovit bine cu capul mingea în stânga lui Barna, numai că portarul a intervenit din nou eficient. Nu a mai avut însă ce face în prelungiri, când Voicu a marcat pentru 1-2.

Sporting Liești
Vădeanu – Voicu, Nica (Bărlădeanu, 57), Vîrlan (Munchiu, 46), Maftei, Stancu, Filimon, Iancu (Dănăilă, 46), Oană (Țicămucă, 57), Bahnașu, Mihu.
Antrenor: Ionuț Niculcea.

CSM Ceahlăul Piatra Neamț
Barna – Dumbrăvean, Rusu, Andreș, Strat, C.Rotaru, Toma, Copoț-Barb (Agache, 84), Cuibari (Antim, 71), Pîntea (R.Vasile, 89), Țapu (Babii, 79).
Antrenor: Gabriel Rădulescu.

PUBLICITATE