Criza din Ucraina: Putin a recunoscut independenţa a două teritorii separatiste din estul Ucrainei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în această seară într-o conferință de presă că Rusia fost prea generoasă după 1990 cu teritoriile rusești cedate țărilor nou înființate. Acesta a susținut că situația din estul Ucrainei este din nou „critică”, iar regiunile din estul Ucrainei sunt foste teritorii rusești. „Ucraina modernă a fost creată de Rusia comunistă” – a declarat Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin va recunoaşte independenţa teritoriilor separatiste proruse din estul Ucrainei, a anunţat luni seara Kremlinul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Un decret în acest sens va fi semnat în scurt timp„, potrivit Președinției ruse

Într-o declarație de presă televizată, Vladimir Putin a afirmat că pentru Federația Rusă, Ucraina nu este doar o țară vecină, este o parte integrantă a propriei istorii, culturi, „acestea sunt rudele noastre”.

O mare parte din Ucraina a fost creată de Rusia”, a declarat Putin, numindu-l pe Lenin „autorul și creatorul” Ucrainei sovietice și, totodată, anunțând că „Vom fi pregătiți să vă arătăm ce înseamnă decomunizarea adevărată pentru Ucraina”.

Anterior conferinței de presă, Putin i-a informat telefonic pe preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi pe cancelarul german Olaf Scholz în legătură cu această intenţie, cărora le-a transmis că va semna „în curând” decretul de recunoaştere a celor două republici.

PUBLICITATE