Criminalul din Zănești, prins după 9 ani de cercetări


Polițiștii nemțeni au identificat autorul unei crime ce a avut loc în localitatea Zănești, la începutul anului 2007. După ani de anchetă, s-a identificat autorul, un bărbat de 33 de ani din Zănești și care, inițial, nu figura în cercul de suspecți cercetați de organele competente. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În luna februarie 2007 , un bărbat în vârstă de 67 de ani (Neculai Maftei) a fost găsit (după vreo 4 zile) decedat în locuința acestuia, prezentând multiple urme de violență, în special la nivelul capului. În urma constatării legiștilor, s-ar fi stabilit că victima a fost lovită cu un obiect contondent (un topor). În prima fază a anchetei, principalul suspect era fiul vitreg al victimei. La acea vreme, ziarele locale notau că victima a fost lovită cu sălbăticie, fiindu-i aplicate circa 3-4 lovituri la nivelul abdomenului. Altele cinci, cu toporul, le-a primit în cap, acestea cauzându-i moartea. Încă de start, anchetatorii au exclus varianta unei tâlhării pentru că din casa victimei nu a lipsit nimic.

În urma activității desfășurate de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț împreună cu polițiști din cadrul IGPR și sub coordonarea procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, s-a reușit aflarea autorului, în baza probelor ADN ridicate de la fața locului. Astfel după expertiza genetică, s-a reușit identificarea lui U.I. în vârstă de 33 de ani din Zănești. Inițial, acesta nu s-a aflat în cercul de suspecți. Cercetările au durat mai mult și au fost extinse, probabil în urma documentării activității față de persoanele care erau suspectate inițial, fiind vorba de 6 persoane la începutul anchetei după care, numărul acestora a crestut și s-a ajuns pe fir la această persoană. Din momentul în care suspectul a fost identificat, în urma audierilor, acesta a recunoscut fapta. Iar în cursul zilei de ieri, 8 septembrie 2016, a fost reținut, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu mandat de arestare preventivă.

D.M.B.
PUBLICITATE