Cresc taxele și impozitele la Piatra-Neamț de la 1 ianuarie 2023

De la 1 ianuarie 2023, pietrenii vor plăti impozite mai mari pentru case și mașini în ciuda faptului că parlamentarii au decis să amâne cu doi ani creșterea taxelor locale.

Impozitele la case și mașini vor fi mărite de la 1 ianuarie 2023 cu rata inflației din 2021, așa cum prevede Codul Fiscal, ceea ce însemnă că pietrenii vor plăti anul viitor cu 5,1% mai mult.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primarul Andrei Carabelea a spus pe rețelele de socializare că această creștere este „obligatorie prin lege” și că a solicitat „eliminarea acestei obligații din lege”, deși ar fi putut, cel mai simplu, SĂ LE SCADĂ (respectând limitele stabilite in codul fiscal) printr-un proiect de hotărâre în ședința de Consiliu Local.

În cadrul aceluiași proiect au fost stabilite și bonificațiile care vor fi acordate pentru plata anticipată a impozitelor pe clădiri, terenuri sau mijloace de transport. Pietrenii pot beneficia de o reducere cu 10% a impozitelor dacă aleg să fac plata anticipată online, pe site-ul Primăriei sau pe Ghișeul.ro și de 8% pentru plata anticipată la ghișeele instituției, prin ordin de plată, internet banking sau foaie de vărsământ.

Taxele și impozitele în 2023:

PUBLICITATE