Credinţă sau… ridicol? Cum te ajută Sfântul Efrem cel Nou să scapi de viruşii de pe calculator

Dacă vrei să scapi de problemele informatice și de virușii care-ți pun probleme, Biserica Ortodoxă are o soluție. Un articol preluat de unul dintre cele mai importante site-uri ale Bisericii Ortodoxe din România, doxologia.ro, ne povesteşte istoria Sfântului Efrem cel Nou, care deblochează programele informatice şi repară fişierele corupte.

Articolul continuă după anunț
Loading...

Portalul doxologia.ro este un proiect al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei – Arhiepiscopia Iaşilor, dezvoltat şi administrat de Doxologia Media, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Sfântul mare Mucenic Efrem cel Nou este caracterizat de biserica ortodoxă drept un făcător de minuni. El s-a născut în Grecia în 1384, dar asta nu înseamnă că nu poate să facă minuni cu un computer modern.

Ve prezentăm mai jos, textul publicat pe doxologia.ro:

„O perpersoană lucra pe computer într-un fișier mare, de 750 MB; lucrase de dimineață până pe la ora 16:30. La un moment dat a rectificat o greșeală din fișier, dar, în acel moment, programul a afișat „internal error: bad record index”, după care s-a închis automat. A încercat de mai multe ori să redeschidă fișierul, dar în zadar: nu a reușit. Întrucât se mai confruntase cu această eroare și altă dată, știa că remedierea coruperii fișierului nu putea fi soluționată.

De fiecare dată, programul deschidea fișierul în aceeași secțiune, se bloca, iar apoi se închidea imediat. În această situație nu exista decât o singură soluție: să revină la etapa în care fișierul se afla dimineață (fișierul fusese salvat pe un disc extern). Dar în această variantă, ar fi pierdut o zi întreagă de muncă.

Această persoană și-a adus aminte că Sfântul Efrem cel Nou din Nea Makri l-a mai ajutat o dată tot într-o problema informatică (diferită de aceasta), care părea tot așa, fără ieșire. Așadar, s-a rugat și acum Sfântului Efrem cel Nou și a făcut de trei ori semnul Sfintei Cruci peste computer.

Spre marea sa uimire, nu numai că a reușit să deschidă fișierul, ci a putut să șteargă integral secțiunea coruptă. Astfel, și-a salvat întreaga zi de muncă și s-a convins încă o dată de marea putere făcătoare de minuni a Marelui Mucenic din Nea Makri, putere care se răsfrânge nu numai asupra bolilor, primejdiilor, proceselor, actelor, ci și asupra calculatoarelor, fișierelor și programelor informatice.

(Viața, arătările, minunile, acatistul și paraclisul Sfântului Efrem cel Nou, Grabnicul Ajutător și Marele Făcător de minuni, Editura Sophia, București, 2008)”

PUBLICITATE
loading...