Cozmanciuc și Țapu au îngropat PNL Neamț! Liberalii, umiliți de PSD și AUR

Alegerile parlamentare din 6 decembrie au readus PSD pe primul loc în preferințele electoratului. Și asta nu pentru că PSD ar fi crescut prin forța proprie, ci pentru că electoratul a fost dezamăgit de PNL și actuala guvernare.

În județul Neamț, ”monolitul” Țapu-Cozmanciuc a pus PNL pe butuci. Sigur, cei doi corifei liberali sunt ca și unși din nou parlamentari, deci le este bine. Probabil, în perioada următoare atât Țapu cât și Mugurel Cozmanciuc vor căuta vinovați, ca de fiecare dată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Liberalii au obținut un scor rușinos, ridicând PSD din nou pe poziția întâi. Umilitor a fost rezultatul din Piatra-Neamț și Roman, municipii cu primari PNL, care au pierdut în fața social-democraților.

Mai mult, umilința vine de la AUR, un partid înființat de mai puțin de un an și care a bătut PNL în 17 comune din Neamț și în multe altele a luat aproximativ același număr de voturi cu liberalii.

Per total, PNL Neamț a câștigat în mai puțin de jumătate din localitățile unde au câștigat alegerile locale și au primari.

Așadar, pentru rezultatele dezastruoase de la Neamț, se cuvine ca liberalii să le mulțumească celor doi strategi, Eugen Țapu-Nazare și Mugurel Cozmanciuc, și să le aducă aminte câteva lucruri care au contat în pierderea umilitoare a acestor alegeri:

  • Mara Calista, adusă de la Teleorman că să i se facă pofta Alinei Gorghiu, la fel că in 2016, când o altă apropiată a acesteia a fost adusă de Cozmaniuc la Neamț – Gabriela Antipa;
  • Vasile Panaite, adus de la PSD și pus pe listele PNL, apoi numit secretar de stat la Mediu;
  • 4 primari aduși de la PSD, alături de alte sute de consilieri locali;
  • Transformarea Filialei Neamț în ”afacerea proprie” a lui Mugurel Cozmanciuc;
  • Promovări în partid pe bază de loialitate și obediență;
  • Când au avut Spitalul Județean în administrare, liberalii au numit un patron de pompe funebre să aibă grijă de sănătatea bolnavilor;
  • Aducerea de mediocrități de la Iași sau de prin alte partide și promovarea lor pe funcții administrative;
  • Primarul Andrei Carabelea nu a contat în alegerile acestea, ceea ce demonstrează că alegerea lui ca primar poate fi considerată o întâmplare și este limpede că nu reprezintă o voce liberală in municipiu, iar amatorismul lui Carabelea este tot mai evident în administrarea orașului;
  • Jocul cu nervii populației de a închide/deschide piața municipiului;
  • Tragedia de la Spitalul Județean, folosită de liberali pentru a profita electoral.

Aceste lucruri ar trebui să le dea de gândit liberalilor înainte de a căuta vinovați printre primarii PNL din județ.

Ca și la locale, în cazul alegerilor parlamentare de ieri, victoria lui Ionel Arsene poate fi pusă pe seama strategiilor și deciziilor proaste ale ”monolitului” Țapu-Cozmanciuc. Oricum, ei vor fi bine, iar după terminarea celui de-al treilea mandat de parlamentar vor avea o pensie specială frumușică: 12.000 lunar (vezi aici).

PUBLICITATE