Cozmanciuc l-a dat deoparte pe Carabelea și a preluat organizația PNL Piatra-Neamț

Șeful PNL Neamț, Mugurel Cozmanciuc, l-a dat deoparte pe Andrei Carabelea din funcția de președinte interimar al organizației PNL Piatra-Neamț și s-a pus el în loc.

În cadrul unei ședințe a Biroului Politic Județean Neamț ce a avut loc zilele trecute, Mugurel Cozmanciuc s-a autopropus președinte interimar al organizației PNL Piatra-Neamț, funcție deținută de către primarul municipiului, Andrei Carabelea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Carabelea a fost numit președinte interimar al organizației PNL Piatra-Neamț pe 13 octombrie 2020, după cum anunța chiar Mugurel Cozmanciuc.

A fost o numire firească, ținând cont de faptul că este primarul municipiului Piatra-Neamț și în același timp liberalul care deține cea mai importantă funcție administrativă la nivelul județului Neamț.

La 3 luni distanță, Mugurel Cozmanciuc, șeful PNL Neamț, s-a răzgândit în privința lui Andrei Carabelea și ghici ce a făcut? L-a dat deoparte pe acesta și s-a pus el președinte la Piatra-Neamț. Acum are două funcții: și președinte la județ și președinte la municipiu.

De ce a făcut acest gest Mugurel Cozmanciuc, când tocmai el este marele pierzător al alegerilor locale și parlamentare din județul Neamț, nu e greu de înțeles.

Probabil își dorește să controleze absolut tot, inclusiv filiala din Piatra-Neamț, care începuse să prindă contur sub conducerea lui Carabelea.

Faptul că Mugurel Cozmanciuc a încercat să-l „confiște” pe Andrei Carabelea imediat după ce acesta a ieșit primar, s-a văzut la conferința de presă în care nu l-a lăsat nici măcar să vorbească la microfon (vezi aici).

Așa funcționează filiala județeană Neamț a PNL.

Este condusă precum un SRL de către Mugurel Cozmanciuc. Dacă a poftit președinte la municipiu, s-a propus și s-a votat președinte la municipiu, înlăturându-l fără nicio problemă pe Carabelea.

Logica preluării organizației municipale de către Mugurel Cozmanciuc este simplă.

Cu el la conducerea organizației județene, PNL Neamț a pierdut șefia Consiliului Județean și mai apoi alegerile parlamentare. Cozmanciuc își simte tot mai tare postul de șef amenințat.

Urmează câteva runde de alegeri în interiorul PNL, atât la nivel central cât și la nivel local și nu vrea să aibă suprize. De aceea, trebue să-și pună el oamenii obedienți care să-l asculte și să voteze cum le cere el, iar „confiscarea” organizației Piatra-Neamț a fost primul pas.

PUBLICITATE