Cozmanciuc a făcut interpelare pe corupție în ziua în care DNA l-a trimis în judecată

Șeful PNL Neamț, deputatul Mugurel Cozmanciuc, a reușit o performanță de râsul curcilor: el a făcut o interpelare în Parlament cerând informații despre reforma în domeniul Justiției, fix în ziua în care DNA anunța trimiterea sa în judecată într-un dosar de corupție.

În interpelare, Cozmanciuc a punctat ineficiența SIIJ, care nu ar fi întocmit niciun rechizitoriu pentru fapte de corupție. Tocmai de aceea, Cozmanciuc i-a cerut ministrului Stelian Ion să-l informeze despre proiectele de reformă ale sistemului judiciar și despre pașii ulterior desființării SIIJ, informează inpolitics.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Exact cînd deputatul liberal depunea interpelarea în Parlament, se anunța oficial trimiterea sa în judecată pentru corupție, de către procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă.

Întrucât el este judecat în stare de libertate, are posibilitatea, curând, să primească și răspunsul la interpelarea sa rivind necesitatea întăririi luptei contra corupției, mai spune sursa citată.

Reamintim că Mugurel Corneliu Cozmanciuc și Vlad Marcoci, alături de un om de afaceri, au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

În perioada 4 – 27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcția de director general al Administrației Naționale „Apele Române” (A.N.A.R.) o persoană apropiată de omul de afaceri.

Banii urmau să fie remiși în două tranșe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri.

Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie 2020, în funcția de director general al A.N.A.R. a fost numită o altă persoană.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, primul termen fiind fixat pentru 2 aprilie 2021.

PUBLICITATE