COVID în Neamț: Situația focarelor, deceselor și localitățile cu cele mai multe cazuri (9 octombrie)

În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 3.921 cazuri covid-19.

Au fost raportate 122 decese – 58 de femei și 64 de bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 96 de ani și având comorbidități.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Au fost testate 15.001 persoane, fiind lucrate în total 45.646 teste. 40,85 % din testări sunt realizate la Spitalele din județul Neamț.

Începând cu 1 august au fost înregistrate 2.589 cazuri.

Localitățile cu cele mai multe infectări comunitare înregistrate în ultimele 14 zile sunt Piatra Neamț cu 198 cazuri și municipiul Roman cu 185 cazuri.

Au fost înregistrate 33 de cazuri cu vârsta sub 19 ani.

În perioada 2 octombrie – 9 octombrie au fost raportate 592 cazuri noi și 7 decese.

În această perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare de familie și de colectivitate au fost continuate anchetele epidemiologice a focarelor în desfășurare:

1. În cadrul Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni a fost depistat un focar covid-19.

În total sunt infectați 148 beneficiari și 39 de salariati.

A fost instituită măsura de carantină a unității începând cu data de 05.10.2020 și tura de lucru -14 zile izolare/carantină în centru, 14 zile izolare/carantină la domiciliu.

Beneficiarii au fost evaluați clinic de către medici specialiști desemnați de către Direcția de Sănătate Publică Neamț. Beneficiarii pozitivi, asimptomatici au fost izolați în centru iar cei cu simptome au fost izolați în spital.

Salariații pozitivi au fost izolați la servici, spital sau la domiciliu. Membrilor familiilor salariaților pozitivi li s-a instituit măsura carantinei la domiciliu.

Salariații negativi, au fost carantinați într-o locație declarată de ei.

2. În cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Neamț a fost depistat un focar covid-19.

În total sunt infectați 10 salariati.

Cazurile pozitive au fost izolate în spitalele suport covid din județul Neamț sau, urmare evaluării stării de sănătate în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Neamț, la domiciliu.

A fost instituită măsura carantinei contacților direcți. Unitatea a fost dezinfectată. Activitatea a fost suspendată până la data de 12 octombrie 2020.

3. În cadrul Judecătoriei Neamț a fost depistat un focar covid-19.

În total sunt infectați 5 salariati.

Cazurile pozitive au fost izolate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț sau, urmare evaluării stării de sănătate în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Neamț, la domiciliu.

A fost instituită măsura carantinei contacților direcți. Unitatea va fi dezinfectată.

4. În Spitalul Municipal de Urgență Roman, în cadrul măsurilor aplicate de limitare a focarelor, au continuat testările, triajul și supravegherea epidemiologică.

În urma testărilor personalului din ultimele zile, au fost confirmate 31 de cazuri la salariați, personal medical și administrativ.

Persoanele au fost izolate în spitalele suport covid din județ. Pacienții si personalul medico-sanitar sunt supravegheați clinic, epidemiologic și de laborator.

Până în prezent nu au fost înregistrate focare în unități de învățământ.

În prezent, 366 de persoane confirmate covid-19 sunt internate în cele 2 spitale suport covid-19 din județul Neamț.

10 persoane sunt internate la ATI.

Până în prezent Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 4.566 decizii de carantinare și 1.195 decizii de prelungire a izolării.

PUBLICITATE