COVID în Neamț: Grădiniță închisă, cadre medicale infectate, peste 300 de pacienți la Spitalul Județean (29 iulie)

Zona Târgu-Neamț poate deveni o „zonă roșie” a județului în privința răspândirii virusului Sars-CoV-2. O grădiniță a fost închisă iar trei cadre medicale ale Spitalului Orășenesc au fost depistate pozitiv.

Județul Neamț a ajuns, astăzi, la 1204 de cazuri confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore numărul cazurilor noi confirmate fiind de 31.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în perioada 20-26 iulie au fost înregistrate 88 noi cazuri în Neamț, trendul fiind unul ascendent. Totodată, de la începutul epidemiei și până în prezent, 61 de nemțeni, confirmați cu Covid-19, au decedat.

Una dintre zonele cu probleme din județ este la Târgu-Neamț unde, potrivit unor surse, 3 cadre medicale ale Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu-Neamț ar fi fost depistate pozitiv.

De altfel, o unitate școlară (Grădinița Nr. 2), a fost închisă, de astăzi, după ce o îngrijitoare ar fi fost depistată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Tot în Târgu-Neamț au fost depistate cele mai multe cazuri în ultimele zile, fiind vorba despre cazuri „în familie”.

Situația este îngrijorătoare și la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț. Numărul pacienților internați a depășit 300, dintre aceștia 117 fiind Covid pozitiv, 69 de suspecți și 4 internați în secția ATI, neventilați.

PUBLICITATE