COVID în Neamț: Grădiniță închisă, cadre medicale infectate, peste 300 de pacienți la Spitalul Județean (29 iulie)

Zona Târgu-Neamț poate deveni o „zonă roșie” a județului în privința răspândirii virusului Sars-CoV-2. O grădiniță a fost închisă iar trei cadre medicale ale Spitalului Orășenesc au fost depistate pozitiv.

Județul Neamț a ajuns, astăzi, la 1204 de cazuri confirmate pozitiv cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore numărul cazurilor noi confirmate fiind de 31.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, în perioada 20-26 iulie au fost înregistrate 88 noi cazuri în Neamț, trendul fiind unul ascendent. Totodată, de la începutul epidemiei și până în prezent, 61 de nemțeni, confirmați cu Covid-19, au decedat.

Una dintre zonele cu probleme din județ este la Târgu-Neamț unde, potrivit unor surse, 3 cadre medicale ale Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu-Neamț ar fi fost depistate pozitiv.

De altfel, o unitate școlară (Grădinița Nr. 2), a fost închisă, de astăzi, după ce o îngrijitoare ar fi fost depistată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Tot în Târgu-Neamț au fost depistate cele mai multe cazuri în ultimele zile, fiind vorba despre cazuri „în familie”.

Situația este îngrijorătoare și la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț. Numărul pacienților internați a depășit 300, dintre aceștia 117 fiind Covid pozitiv, 69 de suspecți și 4 internați în secția ATI, neventilați.

PUBLICITATE